Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2016

Η ΛΕΥΚΑΔΑ ΤΙΜΗΣΕ ΤΗΝ ΕΠΤΑΝΗΣΟ ΠΟΛΙΤΕΙΑ

Με μεγάλη επισημότητα πραγματοποιήθηκαν το Σάββατο 1 Οκτώβρη 2016, το απόγευμα στην πλατεία της ανατολικής παραλίας τα αποκαλυπτήρια της προτομής του Ρώσου ναυάρχου Ουσακώφ, σε ανάμνηση, όπως αναγράφεται στο πρόγραμμα, της ίδρυσης της Επτανήσου Πολιτείας.
Με αφορμή την τελετή και στα πλαίσια της Ρώσικης εβδομάδας που πραγματοποιείται τα τελευταία χρόνια στα Ιόνια νησιά, βρίσκεται αγκυροβολημένη στα ανοιχτά του κάστρου, η Ρώσικη φρεγάτα του πολεμικού ναυτικού «Admiral Grigorovich», φέρνοντας μαζί της την μπάντα του στόλου της Μαύρης θάλασσας.
Στην τελετή παρευρέθηκαν εκπρόσωποι των δυο εκκλησιών, της ρώσικης πρεσβείας, ο πρέσβης της Ρωσίας στα Ιόνια νησιά και πολλοί άλλοι Ρώσοι αξιωματούχοι, ενώ στο χώρο είχε παραταχτεί ναυτικό άγημα και η μπάντα που ανέκρουσε τους εθνικούς Ύμνους των δυο χωρών, στο κλείσιμο της εκδήλωσης. Από πλευράς μας ήταν παρόντες ο Αντιπεριφερειάρχης, ο βουλευτής, ο Δήμαρχος και εκπρόσωποι του στρατού και των σωμάτων ασφαλείας.
Τόσο στην εκδήλωση στην παραλία όσο και στην συναυλία που δόθηκε αργότερα στην κεντρική πλατεία, έντονη και ζωηρή υπήρξε η παρουσία των Ρώσων που ζουν στη Λευκάδα. Ο σύλλογος Ρωσόφωνων – Ρωσόφιλων Λευκάδας καθώς και ο αντίστοιχος σύλλογος Μεγανησίου, είχαν ετοιμάσει και για τις δυο εκδηλώσεις ενδιαφέροντα events.
Πριν από την αποκάλυψη της προτομής υπήρξαν ομιλίες και από τις δυο πλευρές. Μονότονες υπήρξαν από την πλευρά των Ρώσων οι φράσεις «ελευθερωτής και απελευθέρωση» σε κάθε αναφορά τους στον Ουσακώφ και στην ίδρυση της Επτανήσου Πολιτείας.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου