Σάββατο 14 Ιουνίου 2014

Πολπέτες (Ζακυνθινοί κεφτέδες)

φωτο από τον πλέον ειδικό ''Ζακυνθινολόγο'' Διονύση Φλεμοτόμο


Παραδοσιακή συνταγή από τη Ζάκυνθο.
Υλικά (Για 6 - 8 άτομα)
3 φέτες μπαγιάτικο ψωμί χωρίς την κόρα
1 κιλό κιμά από βοδινό ή μοσχάρι γάλακτος
1 κουταλάκι ξύδι
1 αυγό
½ φλιτζ. φρέσκο δυόσμο λεπτοκομμένο ή 1 κουταλιά αποξηραμένο δυόσμο
1-2 κουταλάκια ρίγανη
4-5 σκελίδες σκόρδο λεπτοκομμένο
αλεύρι
ελαιόλαδο

Εκτέλεση
Μουσκεύετε το ψωμί σε νερό και το στύβετε ελαφρά. Αναμείξετε το κρέας, το ξύδι, το αυγό και τα μπαχαρικά και ζυμώστε τα καλά. Αν έχετε χρόνο, αφήστε το μείγμα για μια νύχτα στο ψυγείο, ώστε όλες οι γεύσεις να ομογενοποιηθούν εντελώς. Σχηματίστε μεγαλούτσικες μπαλίτσες με το μείγμα. Αλευρώστε τις και τηγανίστε τις σε ελαιόλαδο.
Σερβίρετε τις πολπέτες ζεστές ή σε θερμοκρασία δωματίου.
Αν θέλετε ν’αποφύγετε τα τηγανητά, χωρίς να τις αλευρώσετε, τις ψήνετε σε ζεστό φούρνο για 10 -15 λεπτά.
Υπάρχει φυσικά και η σάλτσα από φρέσκια ντομάτα,βασιλικό,σκόρδο και πιπέρι...
Categories:

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου