Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου 2013

ΚΕΦΑΛΟΝΙΤΙΚΟ ΚΟΚΚΙΝΙΣΤΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ

Τι χρειαζόμαστε:

    2 πόδια κοτόπουλο
    1 μεγάλο κρεμμύδι
    1 κονσέρβα ντοματάκια
    μισό ποτηράκι του κρασιού κρασί της αρεσκείας σας
    2 σκελίδες σκόρδο
    2 φύλλα δάφνης
    2 γαρύφαλα ή γαρύφαλο τριμμένο (στη μύτη του κουταλιού)
    2 μπαχάρια
    αλάτι
    λίγο ελαιόλαδο
Πώς το κάνουμε:

Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σωτάρουμε ελαφρά σε λίγο λάδι (περίπου 3 κουταλιές της σούπας), σε μέτρια φωτιά.

Προσθέτουμε το κοτόπουλο πλυμένο και ξεπετσιασμένο (μπορεί να είναι και ψαχνό, απλά το κρέας που είναι κοντά στο κόκκαλο είναι πιο μαλακό), και αφήνουμε λίγο να ροδίσει.

Σβήνουμε με το κρασί, χαμηλώνουμε αμέσως την φωτιά και αφήνουμε για ένα λεπτάκι.

Προσθέτουμε την ντομάτα και νερό ίσα που να καλύπτει το κοτόπουλο.

Προσθέτουμε το σκόρδο, την δάφνη, το γαρύφαλο, τα μπαχάρια και το αλάτι, σκεπάζουμε και αφήνουμε να βράσει για 3/4 περίπου ώσπου σχεδόν να λιώσει το κοτόπουλο (να ξεκολλήσει από το κόκκαλο κατά σημεία).

Ξεσκεπάζουμε την κατσαρόλα, δυναμώνουμε λίγο την φωτιά και αφήνουμε να πήξει η σάλτσα για 1 με 2 λεπτάκια.

Έτοιμο!

Λίγα μυστικά ακόμα

Είναι μια συνταγή απλή και γρήγορη, χωρίς πολλά υλικά και κυρίως για τα παιδιά που δεν τους αρέσουν τα λαχανικά στα φαγητά τους! Επίσης το κρασί είναι προαιρετικό και μπορεί να αποφευχθεί για εκείνους που θέλουν το φαγητό τους πιο ελαφρύ. Σε αυτήν την περίπτωση απλά σβήνετε με την ντομάτα και ακολουθείτε κανονικά τα υπόλοιπα βήματα.

Είναι μια συνταγή απλή και γρήγορη, χωρίς πολλά υλικά και κυρίως για τα παιδιά που δεν τους αρέσουν τα λαχανικά στα φαγητά τους! Επίσης το κρασί είναι προαιρετικό και μπορεί να αποφευχθεί για εκείνους που θέλουν το φαγητό τους πιο ελαφρύ. Σε αυτήν την περίπτωση απλά σβήνετε με την ντομάτα και ακολουθείτε κανονικά τα υπόλοιπα βήματα.

Categories:

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου